20 Eylül 2016 Salı

Seo Niçin Gerekli?

Arama motoru optimizasyonu, arama motoru optimize edici ya da kısa anlamıyla seo olarak adlandırılan çalışmalar web siteleri açısından günümüzde oldukça büyük bir öneme sahiptir. Gelişen teknolojiyle birlikte artan internet kullanımı doğrultusunda web sitelerinde oldukça artış meydana gelmektedir. Bu artışlar doğrultusunda da web sitelerinin popülerliğini sağlamak çok kolay olmayabilmektedir. İşte bu noktada web sitelerinizin popülerliğini sağlamak, web sitelerinizin değerlerini yükseltmek ve arama motorlarında üst sıralarda yer almak için seo çalışmaları gerekmektedir. Çünkü seo çalışmalarını Google seo kurallarına göre gerçekleştirdiğiniz takdirde web siteleriniz arama motorlarında üst sıralarda yer alacaktır ve daha çok kazanç sağlama imkanınız da olacaktır. Bu doğrultuda seo işlemi web sitenizin kazanç elde edebilmesi için de oldukça gerekli bir çalışmadır.



Seo için herhangi bir kısıtlama yoktur. Seo çalışmaları her türlü site için uygulanabilecek çalışmalardır. Çünkü seo çalışmaları her tür web sitelerinin gelişimlerine katkı sağlayan bir uygulamadır. Özellikle yeni açılmış olan web sitelerine anında kullanıcı çekmek çok mümkün olmamaktadır. Çünkü yeni açılmış ve fazla ziyaret edilmemiş bir web sitesi arama motorlarında çok üst sıralarda yer alamamaktadır. Fakat seo çalışmaları ile bazı yeni uygulamalar geliştirilmektedir. Yani yine seo çalışmaları ile yeni açılmış web sitelerinin kısa sürede popülerlik kazanmasını sağlayabilirsiniz. Seo çalışmaları bu gibi konularda oldukça gerekli olarak görülmekte olan çalışmalardır.


Seo niçin gerekli konusunda bilinmesi gereken birkaç özellik daha bulunmaktadır. Bunlardan biri anahtar kelimelerdir. Yukarıda da anlatıldığı gibi seo çalışmalarıyla web sitenizde yer alan içeriklere anahtar kelimeler yazara arama motorlarında web sitenizin üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir husus ise yazacağınız anahtar kelimelerin web sitenizde yer alan içerikle uyumlu olması gerektiğidir. Ayrıca seo çalışmalarıyla ziyaretçi sayınızı artırabilirsiniz. Bir önceki özellikle de bağlantılı olan bir özelliktir. Seo çalışmalarıyla web sitenizdeki içerikler daha üst sıralarda yer alacağı için web sitelerinizin ziyaretçi sayılarında da artış olması beklenmektedir. Ayrıca siteniz üzerinden gelen, sağlanan geri dönüşleri de seo çalışmalarıyla yükseltebilirsiniz. Bunların dışında size maddi ve manevi anlamda da kazanç sağlayabilmektedir. Çünkü arama motorlarında siteniz üst sıralarda yer almaktadır ve böylece kullanıcı sizin sitenizi tercih etmektedir. Bu da size maddi anlamda getiri sağlamaktadır. Ayrıca seo çalışmaları sonucu gerçekleşecek bu çalışmalar ise sizin motivasyonunuzu sağlayacaktır. Bunlarla birlikte hedef kitlenizi de yükseltebilirsiniz ve hedef kitlenizle web siteniz arasında bir güven sağlayabilirsiniz. Böylece web sitenizi kullanan ziyaretçiler web sitenize güven duyarak daha sık kullanabilmektedirler ve bu da arama motorlarında web sitenizin değerini yükseltecek bir özelliktir. Son olarak seo çalışmalarıyla birlikte reklam web sitenizin reklam performansını da yükseltebilirsiniz. Tüm bu özellikler seo çalışmalarının niçin gerektiğini göstermektedir.

2 yorum:

  1. MR SEO bloğunuzu sürekli yakından takip etmekteyim. Kendime ait birçok sitem mevcut. Bu siteleri nasıl üst sıralara çıkarırım diye araştırmalar yaparken yazınıza denk geldim ve okudum. Uygulamaları dikkate aldım ve sonucu birkaç hafta sonrasında gördüm. Bilgi ve yardımlar için gerçekten teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  2. Bizim sektörün olmaz ise olmazı oldu artık seo. Kombi tamir etmeyi öğrenmeden artık seo nedir onu öğreniyorlar.

    YanıtlaSil