11 Nisan 2016 Pazartesi

Twitter Reklamı Nasıl Verilir?

Akıllı telefonların çıkması ile birlikte sosyal medya hesapları daha etkin bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Sosyal medya hesaplarının etkin olarak kullanılmasıyla birlikte firma ve reklam yapmak isteyen kişiler içinde bir platform oluşmuştur.

Ürün satışı yapan kişiler Twitter reklamları gibi birçok sosyal medya hesaplarının reklam verme özelliklerini kullanarak daha çok müşteriye ulaşmayı hedeflemektedir. Sadece satış yapan kişiler değil, web sitesi ve blog sahibi kişilerde bu tür sosyal medya hesapları üzerinden sitelerinin reklamlarını yapmaktadır. Sosyal medya üzerinden reklam yapma web sitesi ve bloglara hit kazandırdığı için büyük önem de taşımaktadır.
Twitter Üzerinden Reklam Yapma
Sosyal medya ağları içerisinde Twitter hesapları da yaygın olarak kullanılmaktadır. Akıllı telefonlardan her an kullanılması ile birlikte kişilere ulaşmak isteyen kişilerde Twitter üzerinden reklam yapma yollarını aramaya başlamaktadır. Binlerce kişi tarafından düzenli olarak kullanılan Twitter üzerinden reklam yapmak satış yapan kişilere daha çok müşteri imkanı sağlarken, web sitesi, blog sahipleri içinde sitelere hit kazandırmada etkin bir yöntem olarak kullanılmaktadır.
Twitter üzerinden iki farklı yöntem ile reklam yapmak mümkün olmaktadır. Birinci twitterdan reklam yapma yöntemi, Twitter hesabında çok fazla takipçisi olan kişilere ürünün veya sitenin reklamını yaptırmaktır. Bu yöntem birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Çok fazla takipçiye sahip olan kişilerde Twitter üzerinden ürün reklamı yaparak kazanç elde etmektedir.
İkinci twitter reklam yapma yöntemi ise sponsorlu reklam vermektir. Bu yöntem genellikle ürün ve firmalar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Twitter Sponsorlu Reklam Verme
Twitter üzerinden bütçenize göre reklam verme imkanları tanınmaktadır. Öncelikle bir Twitter hesabı satın almanız gerekmektedir. Twitter hesabı ile twittera giriş yaptıktan sonra profilinize tıkladığınız seçeneklerden oluşan bir kısım açılacaktır. Seçenekler arasında twitter reklam seçeneği bulunmaktadır.
Menüde yer alan Twitter reklam seçeneğini seçmelisiniz. Öncelikle bu kısımda ülke ve saat dilimi seçeneği ile ödeme seçeneğini belirlemeniz gerekmektedir. Şu anda Twitter reklam ödeme seçenekleri arasında TL desteği bulunmamaktadır. Bu nedenle ödeme birimi Euro olarak belirlenmektedir.
Ödeme seçeneğinin ardından reklamı oluşturabilirsiniz.
Twitter Reklam Oluşturma
Ödeme seçeneğini yaptıktan sonra twitter reklam oluşturma aşamasına geçeceksiniz. Bunun için hazırlamış olduğunuz reklam kampanyasına uygun bir isim belirlemelisiniz. Ödeme seçeneğini belirledikten sonra kredi kartı bilgilerinizi de girmeniz gerekmektedir. Kredi kartı bilgileri reklam ücretini ödemeniz için gereklidir. Kredi kartı bilgisi kısmını doldurmadığınızda reklam kampanyanız onaylanmayacaktır.

Reklam kampanyası ismini belirledikten sonra sizden bu reklamın hangi tarihler arasında gösterileceğini belirlemeniz istenmektedir. Bunun için gelen kısımda iki tarih belirleyerek yayınlanma aralığını oluşturmalısınız. Bölge seçiminde reklamın gösterileceği bölge seçilmektedir. Bunun için yaşamakta olduğunuz ülkeyi seçmelisiniz. Sadece erkeklere, sadece bayanlara veya her ikisi de seçeneği gelmektedir. Bu seçeneklerden reklamın gösterilmesini istediğiniz hedef kitlenizi oluşturacaksınız. Dilinizi de seçtikten sonra reklamınız Twitter üzerinden yayınlanmaya hazır hale gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder